Ga naar de inhoud

12 kleuren Printsysteem

Het 12kleuren LUCIA PRO inktsysteem beschikt over een gigantisch kleurenspectrum en uitzonderlijk nauwkeurige kleuren met uitstekende gradaties en vol zwart. … Een grote nauwkeurigheid, consistentie en constante kleuren zijn dan ook de gehele levensduur van de printer gewaarborgd.

Hoeveel kleuren inkt?

Canon inkjetprinters gebruiken drie tot tien verschillende kleuren inkt. Zoals zwarte inkt aan het CMY-systeem wordt toegevoegd om het contrast te verbeteren, zo worden kleuren inkt als fotocyaan, fotomagenta, rood en blauw gebruikt om andere onvolkomenheden te compenseren. Dat ligt niet zozeer aan het CMY-systeem. Het is gewoon heel moeilijk om perfecte cyaan-, magenta- en gele inkt te maken.

In theorie geldt dat hoe meer inktkleuren de printer heeft, hoe breder het kleurengamma dat hij kan reproduceren. Toch kunnen printers met slechts zes kleuren inkt nog steeds prints van fotokwaliteit produceren. Professionele printers gebruiken het grootste aantal kleuren inkt (tot 12). De extra kleuren zijn waarschijnlijk alleen van belang voor professionals die hun prints verkopen en zuivere kleurweergave nodig hebben. In de praktijk zijn de verschillen subtiel. Vaak is het moeilijk om het verschil te zien tussen een print met zes kleuren inkt en een print met acht kleuren inkt.
Ontvang 5% welkomstkorting

Abonneer op onze nieuwsbrief

Met tips voor iedereen die foto’s of grafisch werk wilt afdrukken!