Ga naar de inhoud

Fine Arts afdrukken

Waarom?

De Fine Art Collection is een uitgebreid assortiment hoogwaardig, uniek FineArt-inkjetpapier, gemaakt voor klanten die op zoek zijn naar iets speciaals en het beste uit hun afbeeldingen willen halen.

Met uitstekende drukresultaten en een hoge verouderingsbestendigheid van meer dan 100 jaar voldoen de FineArt-inkjetpapieren aan de hoogste normen voor toepassingen in de beeldende kunst en zijn ze perfect voor langdurige tentoonstellingen, kunstcollecties en speciale edities. Om aan deze eisen te voldoen, wordt als papierbasis hoogwaardig en ultrazuiver kunstenaarspapier gebruikt. Speciaal vervaardigd natuurlijk wolvilt geeft het kunstenaarspapier zijn unieke oppervlaktetextuur en zorgt voor een driedimensionaliteit die het beeldeffect versterkt dankzij een ongelooflijke diepte. De zware FineArt-papieren, die zijn gebaseerd op katoen of alfacellulose, verkrijgen een hoog gramsgewicht, een onderscheidende papierdikte en een speciaal tastgevoel waardoor hun gevoel van waarde toeneemt.

Een premium inkjetcoating, die resulteert in een indrukwekkende reproductie van kleur en detail, ongelooflijke contrasten en diepe zwarttinten, rondt dit luxueuze high-end assortiment van individuele FineArt-inkjetpapieren af.

Als de levensduur van je foto of grafisch werk géén levensduur nodig heeft van +99 jaar, ontdek dan onze fotopapier soorten voor dezelfde hoge kwaliteit. 

Keuzes

Uw papierkeuze is niet gebaseerd op technische parameters, maar meer een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Het is een uitbreiding en een verder artistiek element van het fotografische proces en het kiezen van het juiste papier vormt een aanvulling op en verbetert de stijl en sfeer van uw afbeeldingen. 

Lees hier een uitgebreider bespreking over papierkeuze door  Robert Pollai.

PapiersoortMateriaalWitheidAfwerkingTextuur
Photo Rag® 308cottonwitmatlicht gedefinieerde viltstructuur
Photo Rag® Ultra Smoothcottonwitmatsmooth
Photo Rag® Barytacottonwithigh-glosstexture
Photo Rag® Pearlcottonnatural whitepearl-finishtexture
FineArt Pearlα-cellulosebright whitepearl-finishtexture
FineArt Barytaα-cellulosebright whitehigh-glosstexture
William TurnercottonwitmatFijne maar zeer uitgesproken viltstructuur
De papiersoorten

Wat is een giclée print?

Giclee komt uit het Frans en betekent letterlijk “spuiten”, wat in dit geval verwijst naar het proces waarbij de inkt op het papier wordt aangebracht. De sproeiers van een inkjetprinter spuiten een patroon van zeer fijne druppels op het papier dat later de afbeelding vormt. De term giclee verwijst naar een kunstwerk, een foto of een digitaal geproduceerd werk dat is gereproduceerd op een inkjetprinter. De afbeelding wordt gegenereerd op gecoat, archiefkunstenaarspapier met behulp van gepigmenteerde inkten (UV-bestendig).

Ontvang 5% welkomstkorting

Abonneer op onze nieuwsbrief

Met tips voor iedereen die foto’s of grafisch werk wilt afdrukken!