Meteen naar de inhoud

Fine Arts afdrukken

Fine art printing is de term die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar professionele foto’s die worden afgedrukt op papier van zeer hoge kwaliteit. Deze aanduiding, die geenszins een etiket is, voldoet aan bepaalde kwaliteitscriteria, vooral met betrekking tot het papier, waar veel fotografen en drukkers naar op zoek zijn.

Fine art prints gemaakt met zuurvrij fine art papier hebben een levensduur van meer dan honderd jaar en vervagen, barsten of vergelen meestal niet. 

Als de levensduur van je foto of grafisch werk géén levensduur nodig heeft van +99 jaar, ontdek dan onze fotopapier soorten voor dezelfde hoge kwaliteit. 

Welk Fine Art papier moet ik kiezen?

Uw papierkeuze is niet gebaseerd op technische parameters, maar meer een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Het is een uitbreiding en een verder artistiek element van het fotografische proces en het kiezen van het juiste papier vormt een aanvulling op en verbetert de stijl en sfeer van uw afbeeldingen. 

Lees hier een uitgebreider bespreking over papierkeuze door  Robert Pollai.

PapiersoortMateriaalWitheidAfwerkingTextuur
Photo Rag® 308cottonwitmatsmooth
Photo Rag® Ultra Smoothcottonwitmatsmooth
Photo Rag® Barytacottonwithigh-glosstexture
Photo Rag® Pearlcottonnatural whitepearl-finishtexture
FineArt Pearlα-cellulosebright whitepearl-finishtexture
FineArt Barytaα-cellulosebright whitehigh-glosstexture

Wat is een giclée print?

Giclee komt uit het Frans en betekent letterlijk “spuiten”, wat in dit geval verwijst naar het proces waarbij de inkt op het papier wordt aangebracht. De sproeiers van een inkjetprinter spuiten een patroon van zeer fijne druppels op het papier dat later de afbeelding vormt. De term giclee verwijst naar een kunstwerk, een foto of een digitaal geproduceerd werk dat is gereproduceerd op een inkjetprinter. De afbeelding wordt gegenereerd op gecoat, archiefkunstenaarspapier met behulp van gepigmenteerde inkten (UV-bestendig).

Ontvang 5% welkomstkorting

Abonneer op onze nieuwsbrief

Met tips voor fotografen, inspiratie en ontwerpideeën!