Ga naar de inhoud

Waarom afdrukken op een canvas?

Afdrukken op canvas is om verschillende redenen een populaire keuze voor veel kunstenaars en fotografen:

1. Textuur en uiterlijk: Canvas biedt een gestructureerd oppervlak dat diepte en dimensie toevoegt aan de afgedrukte afbeelding. Deze textuur kan de algehele esthetische aantrekkingskracht versterken, waardoor het kunstwerk een meer schilderachtige of artistieke uitstraling krijgt.

2. Duurzaamheid: Canvasafdrukken zijn over het algemeen duurzamer dan papieren afdrukken. Het canvasmateriaal is na verloop van tijd minder gevoelig voor scheuren, kreuken of vervagen, waardoor het een voorkeurskeuze is voor duurzame kunstwerken.

3. Professionele presentatie* Canvasafdrukken geven vaak een professionelere presentatie vergeleken met papieren afdrukken. Ze kunnen op houten frames worden gespannen, waardoor een galerij-ingepakt effect ontstaat waarbij de afbeelding zich rond de randen van het frame wikkelt, waardoor er geen extra lijst nodig is.

4. Veelzijdigheid: Canvasafdrukken kunnen zonder glas worden weergegeven, waardoor een verblindingsvrije kijkervaring ontstaat. Ze kunnen in verschillende omgevingen worden opgehangen, waaronder huizen, kantoren, galerijen en tentoonstellingen.

5. Aanpassing: Canvasafdrukken bieden flexibiliteit wat betreft formaat, vorm en inlijstingsopties. Kunstenaars en fotografen kunnen kiezen uit een reeks canvasmaterialen en -afwerkingen die passen bij hun specifieke voorkeuren en artistieke visie.

Over het geheel genomen biedt het printen op canvas kunstenaars en fotografen een veelzijdig en duurzaam medium om hun werk te presenteren, dat zowel esthetische aantrekkingskracht als praktische voordelen biedt.

Ontvang 5% welkomstkorting

Abonneer op onze nieuwsbrief

Met tips voor iedereen die foto’s of grafisch werk wilt afdrukken!